הצוות

המעגל הפסיכדלי קם על מנת להפיץ ידע ומידע בנושאי פסיכדליה ושימוש אחראי בחומרים משני תודעה, לייצר שיח מורכב בנושאים האלו, ולפתח את הקהילה הפסיכדלית בישראל. אנחנו מקיימים קורסים והכשרות, מארגנים אירועי קהילה, מפרסמים תכנים, ועוד. המעגל הוקם על ידי מיכאל פיין ומיכאל הופמן, ואליהם הצטרפה גם אילנה פז שמרכזת את תחום הטיפול.

מיכאל הופמן

מקים שותף, מנהל יח"צ ושיתופי פעולה

נעים מאד, מיכאל, במקור מבאר שבע והיום מתגורר ברמת גן עם בת הזוג מעין ואושן הקטן. כמו רבים/ות גם אני הגזמתי עם פסיכדלים אחרי השירות הקרבי ונפגעתי מכך. לאחר ההחלמה, בחרתי לעסוק בחוויה מכיוון של מחקר, למידה, הסברה וניהול הקהילה הגדולה בישראל בתחום- "מדברים פסיכדליה".

כיום, ביחד עם שותפים ושותפות לדרך, אנו מנחים הכשרות, סדנאות, הרצאות ומפגשים בתחום. כמו כן, באופן עצמאי אני מלווה תהליכי הכנה ואינטגרציה לחוויות פסיכדליות ועובד בגישה מבוססת חוויה/מיינדפולנס.

הנני בוגר תואר ראשון במדעי ההתנהגות ותואר שני בסוציולוגיה ארגונית מטעם אוניברסיטת בן גוריון. כמו כן הנני בוגר התוכנית התלת שנתית לפסיכותרפיה מבוססת חוויה במרכז של דר' עודד ארבל.

כבר כמעט שבע שנים שאני עוסק בחינוך במסגרת העבודה שלי בעמותת "אחריי" ובקרוב אני מתכוון להתחיל תואר שני קליני.

מיכאל פיין

מקים שותף, עורך ראשי, רכז מחקר ופיתוח ידע

גם לי קוראים מיכאל והחיים שלי סובבים סביב שני עולמי תוכן מרכזיים. הראשון הוא מדיטציה, חקירה עצמית, ורוחניות, השני הוא פסיכדליה ומשני תודעה, ותכלס זה הכי מדליק אותי כשהם חופפים.

מזה כ-20 שנה שאני מתרגל מדיטציה ומתעניין בעולמי הרוחניות השונים והמשונים – בודהיזם, שמאניזם, מיסטיקה מערבית ועוד ועוד. בשש השנים האחרונות אני מנחה קבוצה תהליכית שנפגשת מדי שבוע, מנחה רטריטים כמה פעמים בשנה, ובין לבין מלמד מדיטציה ועוד במסגרות מזדמנות אחרות. אם הייתי צריך להגדיר את העיסוק שלי בנושא הזה בשאלה, אז השאלה שמעסיקה אותי היא איך אנחנו עושים אינטגרציה בריאה לרוחניות אל תוך החיים המודרניים של המאה ה-21?

כאן נכנס לתמונה תחום העיסוק השני שלי, שהוא פסיכדליה ומשני תודעה. בשבע שנים האחרונות אני די חנון של סמים – אני קורא, לומד, כותב, ומלמד. יחד עם חבר נוסף הנחנו את מעגל האינטגרציה הראשון בארץ בקיץ 2019, במהלך 2022 כתבתי את הטור "בתודעה" על סמים ומזעור נזקים במגזין טיים אאוט תל אביב, ובין לבין העברתי הרבה סדנאות והרצאות, הנחיתי תהליכי הכנה ואינטגרציה, והייתי מעורב בעוד הרבה פרויקטים שונים של הסברה, חינוך, ומזעור נזקים. גם אני חבר בצוות הניהול של "מדברים פסיכדלים".

בימים אלו אני עובד על התואר השני שלי בלימודי דתות, ותחום המחקר שלי הוא המפגש בין פסיכדלים, רוחניות, ודתות בימינו, וספציפית איך שימוש בפסיכדלים משפיע על הדתות ואיך הדתות משפיעות על השימוש בפסיכדלים.

מיכאל פיין​
אילנה פז​

אילנה פז

שותפה, רכזת תחום טיפול והכשרות מטפלים

פסיכותרפיסטית (M.A), מטפלת משפחתית זוגית מוסמכת ע"י האגודה הישראלית לטיפול משפחתי זוגי, מדריכה, ומטפלת מינית. מטפלת בגישה אינטגרטיבית, המשלבת מספר שיטות טיפוליות, בהתאם לצורך: EMDR, טיפול מבוסס מיינדפולנס, DBT, EFT, הגישה הפסיכודנמית.

דרכי בעולמות הטיפול, המסע הרוחני והפסיכדליה החלה לפני 2 עשורים, כאשר הפכתי לאסיסטנטית של מורה רוחנית, נזירה בודהיסטית ושייח'ה סופית בשם חדיג'ה ראדין. לצידה למדתי פסיכולוגיה בודהיסטית וסופית ותרגלתי מיינדפולנס ופרקטיקות מדיטציה וטיפול גופ-נפש-רוח. במקביל, התחלתי את לימודיי האקדמים ובהמשך שילבתי בין העולמות של הפסיכותרפיה המערבית לתורות המזרח, הן בתיאוריה והן בפרקטיקה, בחיי האישיים ובעבודתי הקלינית.

במשך עשור הקדשתי את עצמי לעבודה במסגרות ציבוריות של בריאות הנפש. התעניינתי במיוחד במתן תמיכה לאנשים צעירים שחווים משברים נפשיים סביב שימוש בחומרים משני תודעה ומסעות רוחניים ולבני משפחותיהם. עניין זה הוביל אותי לעבוד עם צעירים יוצאי "כפר איזון", ובמהשך למרפאה לטיפול אינטנסיבי בצעירים שחווים משבר פיכוטי ראשון "נויגייט", לניהול מסגרת שיקומית של צעירים במשבר "ק.ט.ב", ול"מילם", מרכז ייעוץ וטיפול לבני משפחה של מתמודדים.

ב-12 שנים האחרונות אני עובדת בקליניקה עם חברי הקהילה פסיכדלית ומשלבת בטיפול פסיכותרפי (פרטני, זוגי, מיני), עיבוד (אינטגרציה) של חוויות פסיכדליות, המהוות מקפצה משמעותית להליך הטיפולי.
משלבת טיפול עם מזעור נזקים לצרכנים של משני תודעה בסיכון גבוהה, ונותנת מענה למשברים וסמפטומים נפשיים שנגרמו כתוצאה משימוש לא מבוקר.

אני מאמינה בטיפול נטול סטיגמה ושיפוטיות ומתמחה מזה שנים בטיפול, בהדרכה והכשרת מטפלים וצוותים בעבודה עם אוכלוסיות מתוייגות: צרכני פסיכדליה, יחסים ומיניות אלטרנטיבית והקשת הטרנסית.

בעלת מרכז טיפולי בתל אביב.

ד״ר ויק רבקין

רופא מרדים בכיר, מרצה בתכנית ההכשרה לרופאים

בן 39, בוגר בית הספר לרפואה של אוניברסיטת בן-גוריון. מומחה בהרדמה, כיום רופא במערך ההרדמה, הטיפול הנמרץ והכאב במרכז הרפואי ע"ש סוראסקי בתל אביב. רופא צבאי בעבר שהולך ומתרחק.

מתעניין בנפש ובתודעה ממגוון זוויות – הרדמה, היפנוזה, מדיטציה, חומרים משני תודעה ועוד. בנוסף, מתעניין בשאלות של ניהול סיכונים רפואי, ובעמדה של הרופא כמי שמלווה את המטופל בתהליך קבלת ההחלטות, לא כמי שאמור לדעת מה נכון עבורו – אלא כמי שמספק את הידע, הכלים והמרחב לקבלת החלטה אוטונומית ומודעת.
שואף להביא את עקרונות החשיבה של ניהול סיכונים בתנאים של אי-ודאות – כפי שהם באים לידי ביטוי ברפואה בכלל ובהרדמה בפרט – אל תחום מזעור הנזקים בשימוש בחומרים פסיכואקטיביים. מאמין שדווקא במצבים של חוסר ודאות, ריבוי משתנים ומידע חלקי – יש לרופאים תפקיד משמעותי ביצירת דיאלוג כן, פתוח, אמפתי ומבוסס-ידע עם מטופליהם.

ויק רבקין
ד"ר יוני פרידמן

ד"ר יוני פרידמן

פסיכיאטר מומחה להתמכרויות, מרצה אורח בהכשרות לרופאים ומטפלים

בן 37, בוגר בית הספר לרפואה של אוניברסיטת UPJS בסלובקיה, מומחה בפסיכיאטריה עם התמקצעות בהתמכרויות, כיום רופא בכיר במרפאה לתחלואה כפולה של המרכז לבריאות הנפש לב השרון והמרכז הישראלי להתמכרויות (ICA). מרצה בקמפוס ICA על גישת מזעור הנזקים, טיפול מוטיבציוני, מיודע טראומה ומיודע פסיכדליה. מתנדב בפרוייקטים שונים של מרחבים בטוחים במסיבות ופסטיבלים.

במרפאה הציבורית ובקליניקה הפרטית פוגש ומנווט בים גדול של קשיים רגשיים ונפשיים, טראומות טריות ונחבאות, נזקי שימוש לא אחראי בחומרים פסיכואקטיביים והתמכרויות. עושה כמיטב יכולתי לעזור ולא להזיק. מאמין כי מפגש עם מטופל הוא שיח בין מומחים, שמחליטים יחד על דרך הפעולה. שואף להוות גשר בין כמה שיותר עולמות ומימדי בריאות גופנית, נפשית, חברתית ורוחנית.

ד"ר יעל פוזננסקי

מרצה בקורס הורים סמים לב

בעלת תואר (.Ph.D) בפסיכולוגיה קוגניטיבית מאוניברסיטת בן – גוריון, מרצה בכירה במחלקה לפסיכולוגיה במכללה האקדמית אחוה. בעלת הסמכת קואצ'רית עם התמחות בהפרעות קשב מטעם הטכניון ואיגוד הקואצ'רים הארצי. בנוסף גם בעלת תעודת מגשרת משפחתית מטעם "נשרי מגשרים". עוסקת בתחום של הדרכות הורים ובני נוער בנושאים של הפרעות קשב וריכוז, לקויות למידה והכוונה ללימודים.

מתנדבת פעילה ב"חוף מבטחים" (מרחבים בטוחים במסיבות). עוסקת רבות בהכוונת בני נוער ומבוגרים בשימוש מושכל בחומרים משנים תודעה, מתוך אמונה בכוחו של ידע כמנגנון מזעור נזקים.

ד"ר יעל פוזננסקי